Blogunuz İçin Oluşturabileceğiniz 10 Sabit Sayfa
Bloglarımızda "sayfa" dediğimiz blog yazıları dışında özenle hazırlamanız gereken sayfalar vardır.Bunları özenle hazırlamanız lazım.Bu yazımda sizlere blogunuz için oluşturabileceğiniz 10 sayfayı yazacağım.
Eğer daha önce sayfa oluşturmadıysanız bu yazıma bakarak sayfa oluşturabilirsiniz.Hemen geçelim.
1.Hakkımda Sayfası
Hakkımda sayfası blog sayfası için önemli sayfalardan biridir.Bazı blog sayfalarında görmüşünüzdür.Ziyaretçiler takip ettiği blogun "hakkında sayfası" da yazarı ve blog hakkında detaylı bilgi içermelidir.
2.İletişim Sayfası
İnsanlar size ulaşmak isteyebilir,bazı soruları olabilir bu yüzden iletişim sayfası gerekebilir.Bu iletişim sayfasına tüm iletişim bilgilerinizi yazabilirsiniz (mail adresi,facebook adresi vb.).Ayriyetten sayfaya iletişim formu koyabilirsiniz.Bazı sitelerde nasıl yapılacağı anlatılmaktadır.
Örnek olarak Web Hocam'ın iletişim sayfasını inceleyebilirsiniz.
3.Gizlilik Sayfası
Özellikler Adsense başvurmak isteyenler olabilir.Bunun için "gizlilik sayfası" önemli arz eder.
Bu sayfada çerezlerin,e-mail adreslerin nasıl saklandığını yazabilirsiniz.
4.Kaynak Sayfası
Blog sitenizde yazı yazarken faydalandığınız kaynakları,siteleri,ürünleri,araçları vs. bu sayfaya yazabilirsiniz.
5-Reklam/Sponsorluk Sayfası
Blog sitenizden para kazanmak için Adsense veya benzeri bir şirkete ihtiyacınız olmadığını bilmeniz gerekir.Tanıtım yazıları yazarak,blogunuza banner reklamlar ekleyerek,backlink ekleyerek de para kazanabilirsiniz.
Reklam ve Sponsorluk sayfası oluştururken üstte yazdığım yazılarla ilgili bilgiler yazabilirsiniz.
6.Hizmetler Sayfası
Blog siteniz aracılığıyla bazı hizmetler veriyor olabilirsiniz ve bu hizmetleri ziyaretçilerinizle paylaşmak isteyebilirsiniz.Bunun için sabit sayfa yapmanız gerekebilir.
7.Konuk Yazar Sayfası
Konuk yazarlık blogunuzla ilgili güncel yazılar yazamıyorsanız bulunla ilgili bir "konuk yazarlık" sayfası açabilirsiniz.Sayfada blogunuzunda hangi konuların yazıldığı,ne gibi kriterlerin olduğu gibi yazı yazıp konukları çağırabilirsiniz.
8.Sosyal Medya Hesaplarımız Sayfası
Bir blogun sosyal medya hesapları olmalıdır (facebook,instagram,twitter).Sosyal medya üzerinden ziyaretçiler ile ilgili sorunları çözebilirsiniz.Blogunuzda yeni yazı yazdığınızda ziyaretçilerin yazılardan haberdar olması için sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz.
Örnek olarak Web Hocam'ın Sosyal Medya Hesapları adlı sayfasına bakabilirsiniz.
9.Sıkça Sorulan Sorular Sayfası
Sıkça sorulan sorular sayfası blogunuz için gerekli olabilir.İletişim formundan ve sosyal medya üzerinden sıkça sorulan soruları bir sayfa yardımıyla yazarak ziyaretçilerinize açabilirsiniz.
Sayfa ismini S.S.S yaparak da yayınlayabilirsiniz.
10.Destek Ol Sayfası
Destek ol sayfası bir blog için gerekli sayfadır.Bu sayfada sosyal medya hesaplarında blog sitenizi paylaşmalarını isteyebilir siniz.Web siteleri varsa blog sitenin linkini koyabilirler,banner ekleyebilirler.
Sayfalarımız bu kadardı.Sizinde bildiğiniz sayfa varsa yoruma yazmayı unutmayın.Okuduğunuz için teşekkürler.
0 Yorum
Yorumunuz Bizim İçin Önemlidir.