Google Botları Sitenizi İndexlesin

Mayıs 24, 2017
Merhabalar iyi bir blog sitesi için blogunuzun tasarımı güzel ve gezinmesi kolay olmalıdır.Bir diğer faktör ise yazılarınız,yazılarınız kaliteli,özgün ve uzun olmalıdır.Tüm bunlar olduğu halde Google sitenizi indexlemiyorsa sizin bir kaç şeyler yapmanız gerekir.Bunu şimdi sizlere açıklayacağım.

Google Search Console


Google Search Console,Google tarafında sunulan sitenizin arama sonuçlarda nasıl bir yere geldiğini ve bazı ayarlarının yapıldığı bir Google sitesidir.Aynı zamanda bir özelliği daha vardır.Web sitenizin istediğiniz an Google botları tarafından indexlenmesine yardımcı olur.

Google Search Console Neden Kullanılmalı?


•Google'nin sitenizi indexlemesine yardımcı olun.
•Arama motorunda silinen,görünmesini istemediğimiz içerikleri kaldırmamıza yardımcı olur.
•Sitenizin performansını öğrenin.
•Sitenizin güzel ve temiz olması için kötü amaçlı veya spamları görün ve çözün.
•Bazı sorgular sitenizi nasıl ve hangi içeriklerden daha fazla trafik getirdiğini görün.
•Google'nin sitenizi indexlediğinden emin olun.

Kimler Kullanmalı?

Site Yöneticisi:Web sitesi yöneticisi olarak sitenizin sağlıklı ilerlemesini,site hatalarını,site performansını,Google botları tarafından indexlemesine vb. ayarların yapılmasına yardımcı olur.

Seo Uzmanı:Seo uzmanı biri olarak,web sitenin trafiğini izlemenizi,sıralamayı optimize etmeniz,sitenizin arama motoru sonuçlarındaki görünümüyle ilgili kararları doğru ve bilgili şekilde vermenize yardımcı olur.

Nasıl Yapılır?

Siteye girerek mülk yani blogunuzun site ait olduğunu oluşturuyorsunuz.Blog linki vb. şeyleri yazıyorsunuz,yazdıktan sonra site blog sitenizin sizin olup olmadığını anlamak için bir işlem yapmanız gerekir bunlar nedir.Dosya yüklemeniz,ve bazı alternatif yöntemler vardır bunlar ise HTML etiket,Alan adı sağlayıcı,Google Analytics,Google etiket yöneticisi.Benim uyguladığım yöntem ise HTML etiket bana kolay geldi.

Bu yöntemi uygularken size bir kod veriyor bu kodu blogunuzun HTML'yi düzenle kısmında kodlar vardır.Bu aldığınız kodu ise girdiğimiz HTML düzenle kısmında <body> ve <head> etiketleri vardır bu etiketlerin arasına aldığımız kodu yapıştırıyoruz ve kaydediyoruz.İşte bu kadar.

Kodu yerleştirdikten sonra sol tarafta sekmeler var oradan "Tarama" yazana tıklayın,daha sonra açılan alt ekranda "Google gibi Getir" yazana tıklayın.Tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda bir çubuk olacak o çubuğu boş bırakırsanız blogunuzun ana sayfası indexlenir.Eğer o çubuğa blogunuzla ilgili linki eklerseniz orası indexlenir.

Örnek:https://hocamweb.blogspot.com/   bu şekilde bırakırsanız ana sayfa indexlenir.

https://hocamweb.blogspot.com/örnek-örnek-örnek.html   bu şekilde yazarsanız yazdığınız sayfa indexlenir.

(kırmızı ile yazılan yer örnektir.)

Okuduğunuz için teşekkürler.
Sorunuz olursa yorumlar kısmına yazınız.

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

1 yorum

  1. Hocam Tüm hepsini eksiksiz yapmama ragmen web sitem indexlenmiyor.

    www.sesmedikal.com

    YanıtlaSil

Yorumunuz Bizim İçin Önemlidir.