Adsense Onayı Almak İçin Neler Gerekir?

Mayıs 15, 2017
İnternet dünyasında çok konuşulan konulardan biri Adsense onayı alma,Adsense onayı nasıl alınır?
Bu çok konuşulan konuyla ilgili bir yazı yazacağım.


Adsense Nedir?

   Dünyaca ünlü olan Adsense bir reklam ağıdır.Web sitesine Adsense reklamlar koyarak tıklama başına para kazandırma sistemidir.

Muhtemelen herkes Adsense'yi bilir o yüzden fazla yazı yazmaya gerek yok.


Nasıl Çalışır?

   Firmalar Adsense'ye reklam vererek bir anahtar kelime oluşturur.Bu anahtar kelimeyle ilgili web sitelere o reklamı koyar ve siteyi ziyaret edenler reklama tıklayarak %75 site sahibinin %25 ise Adsense'nin olur.


Adsense Onay Süreci

   Adsense onayı 2 aşamalıdır.İlk olarak başvuruda bulunan siteyi programlanmış robotlar tarar ve teknik açıdan yeterli olup olmadığını kontrol eder.Eğer bu aşamadan geçerse ikinci aşamaya geçilir.

   İkinci aşamada Adsense ekibi siteyi denetler.Yayıncı kriterlerine uygun olup olmadığına bakılır.

İkinci aşamada biraz şans da gerekir.


Adsense Başvuruları Neden Reddedir?

   Az önceki şans olayı dışında bazı kurallar vardır.Bunlar olmazsa Adsense başvuruyu reddeder.

1-Yetersiz İçerik:Adsense'nin başvuruları genelde yetersiz içerik nedeniyle onaylanmaz.Sitenizi yeni açtıysanız ve 2-3 yazı yayınlayıp başvuru yaptıysanız Adsense onaylamaz.Sitenizde 25-30 kaliteli içerik olması gerekir.

2-Site Adsense Politakalarına Uymuyorsa:Sitenizde ziyaretçi gezinmesi zor ise,tasarımı kötü ise,içerik kopya ise,trafik az ise siteniz Google Adsense Politakalarına Uymuyor gerekçesiyle reddedilir.

3-Site Çok Yeni:Adsense politikasında en az 6 ay geçmesi gerektiğiniz yazmıştır.

4-Uygunsuz İçerik:Adsense'nin bazı yasaklanmış içerikleri vardır.Sitenizde bunlar kullanıldığında Adsense sizi hiçbir şekilde kabul etmez.Yasaklanmış içeriklere buradan bakabilirsiniz.


Adsense Onayı Almak İçin Neler Yapmamız Gerekir?

1-Kaliteli İçerik:Sitenizde özgün ve kaliteli içerik olması gerekir.İmla ve yazım kurallarına dikkat ederek.

2-İçerik Sayısı:İçerik sayısı ise en az 25-30 kaliteli içerik olmalıdır.

3-Tasarım:Tasarım sade,düzgün,fazla ve gereksiz eklenti olmaması lazım.Ziyaretçiler istediği sayfaya kolayca ulaşabilmesi ve gezinebilmesi gerekir.

4-Site Hızı:Sitenizin hızlı açılması gerekir masaüstü ve mobil cihazlarda.Adsense'ye başvurmadan önce sitenizin hızlı açılmasını engelleyen eklenti,gadgetleri kaldırmanızı tavsiye ederim.

5-Farklı Reklam:Adsense dışında diğer reklam şirketlerine üye iseniz ve onların reklamlarını sitenizde barındırıyor sanız başvuru yapmadan önce bir süre reklamları kaldırmanız gerekir.


Yazımız bu kadardı.Okuduğunuz için teşekkürler.
Paylaşmayı unutmayın.
Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

1 yorum

  1. Hızlı AdSense Onayı Almanın Püf Noktası Nedir?

    Henüz kanıtlanmasa da birkaç yerde okuduğum, hızlı bir şekilde AdSense onayı almanın bir hilesi daha doğrusu açığı olduğu ile ilgili makale görünce sizlerle paylaşmak istedim. Fakat dediğim gibi benim denediğim ve garanti verdiğim bir yöntem değil. Ne yaptıysam olmadı, AdSense onayı alamadım diyenler bir de bu yöntemi denesin diye paylaşıyorum :)

    https://www.tolum.site/2019/02/en-hizli-adsense-onayi-nasil-alinir.html

    YanıtlaSil

Yorumunuz Bizim İçin Önemlidir.