Blogger Nedir?

Mayıs 16, 2017
Blogger Nedir?

Blogger,Google firması tarafından ücretsiz olarak sunulan ve gelişmiş XML kod biçimleri ile hazırlanmış ücretsiz bir içerik yönetim sistemi olarak dikkatleri çekiyor.

Blogger sistemi diğer farklı içerik yönetimi aksine PHP değil XML kod biçimini seçmiştir.Ülkemizde kullanımı baya yükselmiştir genelde bayan blogcular.

Blogger sistemi ile herkesin ücretsiz sitesi olabiliyor.Google firmasının blogger içerisindeki ücretsiz sunduğu tema seçeneklerini hızlı olarak tercih edebilirsiniz.İsterseniz diğer sitelerdeki temalarıda indirerek veya kendiniz yaparak kullanabilirsiniz.

Bu yazıyı okuduğunuz sitede altyapısı Blogger'dır.

Ne İşe Yarar?

Blogger,ücretsiz olduğundan kolayca kullacabilirsiniz.Blogger'a kayıt olarak sitenizin başlığınızı urlsini belirleyerek siteyi açarsınız.Daha sonra sitelerden ücretli,ücretsiz veya kendiniz tema yaparak güzel,duyarlı,kolayca gezine bilecek bir tema seçersiniz ve yüklersiniz.Tema ayarlarını yaparsınız kategori,türkçeleştirme,gadget ekleme vb. şeyler.

Bunları yaptıktan sonra siteniz hangi konu üzerineyse onunla ilgili yazılar yazarsınız kaliteli ve özgün olursa daha iyi olur çünkü sitenin yükselmesi için.

Siteniz güzel,kaliteli bir blog sitesi olduktan sonra para kazanmak için reklam koyabilirsiniz.Bazı reklam şirketleri var bunlardan çok bilindik olanı Adsense'dir.Adsense ile ilgili yazı yazmıştım yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Nasıl Kurulur?

Blog sitesi nasıl kurabilirim derseniz buraya tıklayarak yazımı okuyabilirsiniz.

Blogger Ayarları

Blog sitesi kurduktan sonra bazı ayarlar gerekir bunlar nasıl bir ayarlardır.Şöyle bahsedeyim,sitenizin arama motorları tarafından indexlemesi gerekir,sitenizin arama motorlarında yükselmesi için ayarlar gerekir.Ayarlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

-Blogger Özel Robot Başlık Etiketleri Düzenleme/Özel robots.txt Kullanımı

Diğer ayarlar yakında eklenecektir.

Okuduğunuz İçin Teşekkürler.
Sorunuz varsa yorumlar kısmını kullanabilirsiniz.


Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »
0 Yorum

Yorumunuz Bizim İçin Önemlidir.