Blog Tasarımında Yapılan 7 Hatalar

Mayıs 21, 2017
Blog siteniz varsa ve tasarımına ve yerleşimine dikkatli bakmadıysanız bazı hatalar olabilir.Ziyaretçiler bu hatalardan dolayı bir daha blogunuza girmeyebilir.Bu da blogunuz için negatif yön olabilir.Bunun için sizlere "Blog Tasarımında Yapılan 7 Hatalar" adlı yazımı yazacağım.İyi okumalar.

1-Sidebar'a Fazla Gadget Ekleme

Sitenin kenar çubuğu denilen sidebar sitenin en önemli yerlerinden biridir.Sidebar'a faydalı gadgetler ekleyin.Gereğinden fazla gadget eklemek hem sitenizin hızını yavaşlatır hemde ziyaretçilere site karmakarışık gözükür,ve ziyaretçiler sitenize hiç gelmeyebilir.Buda sizin için negatif yön.

2-Göz Yoran Renkler

Her blog sahibi sitesinde sevdiği beğendiği renkler kullanabilir fakat insan gözünü yoran renkler olursa kötü olur,ziyaretçi siteye bakarken zorluk olabilir hatta bir daha sitenize uğramaya bilir.Bu da sizin için negatif yön.

3-Yatay Menüye Çok Fazla Link Ekleme

Yatay menü dediğimiz kısım genellikle üst kısımda bulunur,ziyaretçileri önemli sitelere veya reklam olarak konulan sitelere yönlendirmek için kullanılır.Fakat linkler fazla olunca satır 1 değil 2-3 satır olabiliyor bu da hoş durmaz.

4-Okuması Zor Fontlar

Blogunuzda yazılar şık güzel dursun diye bazı fontlar kullanabilirsiniz,fakat bu ziyaretçilerin yazıyı okumasını zorlaştırabilir,ziyaretçi bir daha blogunuza gelmeyebilir.Buda sizin için negatif yön.

5-Sosyal Paylaşım Butonları Kullanmamak

Size bu hata,hata olarak görünmeyebilir fakat sosyal medya sizin tanılabilirliliğinizi arttırır.Ziyaretçi yazıyı okuyup beğenebilir ve sosyal medyada paylaşmak isteyebilir.Paylaştığında diğer ziyaretçiler sitenize girebilir buda sizin için pozitif yön onun için sizde yazının sonuna sosyal paylaşım butonu koyarsanız size faydası olur.

6-İletişim Eklememek

Blogunuzun iletişim sayfası olabilir bu güzel bir yön fakat yazının yazdığı yerin sağ veya sol bölüme  veya yazının sonuna sosyal medya hesaplarınızı gösteren butonlar koyabilirsiniz.Sosyal medyanın gücünü sizde bilirsiniz.

7-Arka Plana Otomatik Çalan Müzik Koyma

Blog sitesi yönetenler istedikleri zaman sitesinin arka planına sevdikleri müzik koyabilir.Bunda serbest ama ziyaretçiler sevmeyebilir,buda siteniz için negatif yön.Aşağıda bir örnek verdim.

Bazı kişiler ailesiyle yaşıyor yada iş yerinde,birileriyle konuşurken blog sitesine girdiniz gezinirken hemen arka planda müzik çalmaya başladı,yanınızdakilere saygısızlık olur ve buda blog sahibi için negatif yön.

Bu yüzden blogunuzun arka planına müzik koymamanızı tavsiye ederim.



Bu yazım bu kadardı okuduğunuz için teşekkürler.
Sorunuz olursa yorumlar kısmını kullanınız.

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »
0 Yorum

Yorumunuz Bizim İçin Önemlidir.