Site İçerik/Kod Oranı Sorgulama

Mayıs 22, 2017


Merhabalar günümüzde internet kullanımı artmıştır bunun yanında siteler de artmıştır.Siteler içinde önemli bir unsur var bu nedir? Site içerik/kod oranıdır.Bu oran sitenizin arama motorlarında yüksek sıralara çıkmak için gerekli unsurdur.

Sitenize reklam koyacaksanız ve bu reklamı AdSense şirketinden alacaksanız bu unsur AdSende tarafında da kontrol edilen bir unsurdur.

Site içerik/kod oranı en az %25 oranında en fazla %75 oranında olması lazımdır.Bu oranlar arasında olursa siteniz güzel,kaliteli,olduğu belli olur,ve arama motorlarında yüksek sıralara çıkmanıza yardımcı olur.

Site İçerik/Kod Oranı Yükseltme

"Peki ben nasıl yükselteceğim içerik/kod oranımı?" diye sorular duyar gibiyim.İçerik/kod oranını arttırmak için sitenizin tasarımı kaliteli olmalıdır,içerikleriniz güzel ve özgün olmalıdır.Şunu da söyleyeyim siteye yazdığınız yazının uzunluğu 2000 kelime olursa çok güzel olur.Bir deneyin 2000 kelimelik yazı yazın özgün ve kaliteli olsun yayınlayın.Yayınladıktan sonra bir de içerik/kod oranına bakın oran çok yüksek gözükür.Tabii şunu da söylemem gerekir yazınız kısa olursa da içerik/kod oranı düşer.

Peki oranı yükseltmenin başka yolu yok mu?

Tabii ki var,sitenizin tasarımı güzel ve kaliteli olursa,gereğinden fazla gadget olmaz ise oran yine yükselir.Oran yükselirse sizin için yararlı ve güzel olur.

Diğer yol ise blogunuzun tema bölümündeki HTML kodlardır.Bu kodlar ne kadar kısa olursa içerik/kod oranı yükselir,şimdi bazı kişiler şunu diyebilir."O zaman ben kodların yarısını sileyim içerik/kod oranı yükselsin." Hayır HTML kodların yarısını silerseniz olmaz.Kodların içinde sitenizin tasarım kodları mevcuttur,bilmeden gerekli kodları silerseniz sitenizin tasarımı bozulur.Buda siteniz için kötü olur.Yinede ben sileceğim bazı kodları derseniz silmeden önce temanızın yedeğini alın.Nasıl alacağım derseniz daha önce blogumda yazdığım yazıyı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Şimdi içerik/kod oranı sorgulamasına geçelim.

1-"analiz.r10.net" sitesine girelim.Sağ tarafta "site araçları" yazıyor,onun altında "diğer araçları göster" yazıyor oraya tıklayın.


2-Tıkladıktan sonra aşağı doğru açılan yerde "site/içerik kod oranı" yazacak oraya tıklayın.


3-Karşınıza çıkan ekrandaki çubuğa sitenizin url sini yazın.Başında http:// veya https:// olmadan.


4-Yazdıktan sonra "sorgula" yazana tıklayın biraz bekleyin oranlar karşınıza gelecek.


5-İşte oranlar karşınızda.




Okuduğunuz için teşekkürler umarım yardımcı olmuşumdur.
Sorusu olanlar yorumlar kısmını kullanabilir.

Not:Bu işlem analiz.r10.net sitesi üzerinden yapılmıştır.

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

1 yorum

Yorumunuz Bizim İçin Önemlidir.