İyi Bir Blog Sitesi Nasıl Kurulur?

Mayıs 20, 2017

Herkes blog sitesi kurmak isteyebilir.Ama blog siteniz iyi bir blog sitesi olmasını istiyorsanız bazı çabalar vermelisiniz.

Bugün sizlere iyi blog sitesi kurmayı yazacağım iyi okumalar.

Blog Sitenizin Konusu

Blog sitesi kurarken konu önemlidir.Ziyaretçiler sizin sitenize neden girmelidir.Yani blog sitenizin konusuna karar verir.

Seçeceğiniz konuyu sevmeli ve iyi bilmelisiniz.Ziyaretçiler sitenize neden girmeli diye kendinize sormalısınız.Konu ile ilgili içerikler özgün ve kaliteli olmalıdır.

Blog Sitenizin İsmi ve Blog Açma

Blog sitesi kuracağınız siteyi seçmelisiniz blog sitesiyle alakalı çok site vardır.Bunlardan en popüler olanı Blogger ve Wordpress'dir.Benim blog sitem Blogger altyapılıdır ve size Blogger'ı tavsiye ederim.Neden? Blogger Google ürünüdür.Siteniz Google sunucularında barındırılır.Google ürünü olduğundan güvenilir olur.

Gelelim isim seçmeye

Eminim ki blog sitenizin ismini bulmak zor olabilir.Blogunuzun ismi seçtiğiniz konuyla alakalı olmalıdır.
İsim belirledikten sonra blog sitenizi açın.Blog sitesi kurarken İsim ve Adres istiyor.
İsim az önce belirlemiştik şimdi adres belirleyeceğiz adres belirlerken blog sitenizin konusu ile alakalı olmalıdır ve kısa olursa iyi olur.Belirlediğiniz adres başka kullanıcı tarafından alınmış olabilir.Adres belirlerken sabırlı olmak gerekir.

Blog Tasarım ve Yerleşim

Blogunuzu kurduktan sonra önemli hususlardan biride blog tasarımı.Tasarımınız SEO'ya uygun ve ziyaretçilerin kolayca gezine bileceği tasarım olmalı.Blogger'ın kendi sunduğu bazı tasarımlar vardır.Bunları anlık olarak seçebilirsiniz.Eğer ki beğenmez iseniz diğer sitelerden veya kendiniz temayı yaparak kullanabilirsiniz.Sıra geldi yerleşime,yerleşim güzel ve kolay olmalıdır.

Blogger Ayarlar

Blog sitenizin yüksek sıralara gelmesini istiyorsanız bazı ayarlar yapmanız gerekir.

1-Meta Açıklama:Meta açıklama arama motorlarında arama açıklaması olarak gösterilir.Bu açıklamada sitenizin ne ile ilgili olduğu ne gibi yazılar yazdığınızı yazabilirsiniz.

2-Özel robots.txt:Bu ayar Google'ın sitenizi indexlemesi için gereklidir.Nasıl yapacağım derseniz buraya tıklıyarak okuyabilirsiniz.

3-Özel Robot Başlık Etiketleri:Bu ayar ise ana sayfanızın indexlenmesi için gereklidir.Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Eklentiler Ekleyin

Blog siteniz için önemli eklentiler olabilir bunlardan bazıları şunlardır;

1-İletişim Sayfası:İletişim ziyaretçiler için önemli unsurdur.Site sahibine sorular sorabilir.
2-Arşiv Sayfası:Arşiv ziyaretçilerin eski yayınları kolayca görebilmesi için gereklidir.

Yazı Yazmaya Başlayın

Blog siteniz kullanıma hazırdır.Artık yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz.

Tavsiye:Yazılarınız özgün ve kaliteli olmasına dikkat edin fazla kısa yazılar yazmayın.Yüksek sıralara çıkmak için gerekli olabilir.

Okuduğunuz için teşekkürler.Sorularınız varsa yorumlar kısmını kullanınız.

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

1 yorum

  1. Merhaba, harika bilgilendirici yazılar yazmışsınız. Google gibi getir ve Özel Robot Başlık Etiketlerini sizin yönlendirmelerinizle yaptım. Çok açıklayıcı ve benim gibi bu tür işlemleri pek anlamayan birisinin bile kolaylıkla yapabileceği şekilde basit yazmışsınız. Çok teşekkür ediyorum.
    şimdi site haritam kaldı. Ama onu hala yapamadım. Yapamıyorum. Umarım onu da becerebilirim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz Bizim İçin Önemlidir.